Vastuullisesti tuotetut vaatteet | Turvallinen maksaminen | Kotimainen verkkokauppa

Miksi puuvillaiset vaatteet nukkaantuvat?

Luomupuuvilla nukkaantuu siinä missä tavallinenkin puuvilla. Tämä voi johtua useista syistä, joita käsitten tässä lyhyesti. 

Kuidun irtoaminen: Puuvilla on luontaisesti kuitupitoinen materiaali, ja ajan myötä kuidut voivat irrota kankaasta ja muodostaa nukkaa.

Kitka ja hankaus: Toistuva kitka ja hankaus vaatteiden käytön aikana voi aiheuttaa kuitujen kulumista ja nukkaantumista erityisesti alueilla, jotka altistuvat enemmän hankaukselle, kuten hihoissa tai kauluksissa.

Pesu ja kuivaus: Karkeat pesu- ja kuivausolosuhteet voivat vahingoittaa puuvillakuituja ja edistää nukan muodostumista. Esimerkiksi liian kuuma vesi tai kuivausrumpu saattavat olla liian rankkoja puuvillakuiduille.

Huono laatu: Huonosti valmistetut puuvillavaatteet saattavat olla alttiimpia nukan muodostumiselle. Laadukkaammat puuvillavaatteet kestävät yleensä huomattavasti paremmin.

Nukan muodostuminen on luonnollinen prosessi, mutta voit kuitenkin vähentää sitä seuraamalla oikeita hoito-ohjeita, kuten pesemällä vaatteet nurinpäin, välttämällä liian kuumaa vettä ja kuivausrumpua sekä välttämällä liian voimakasta hankausta. Lisäksi nukan poistaminen säännöllisesti nukanpoistajalla auttaa vaatetta pysymään siistinä ja voit nauttia vaatteesta pidempään.

 

Rakkaudesta laadukkaisiin vaatteisiin