Vastuullisesti tuotetut vaatteet | Turvallinen maksaminen | Kotimainen verkkokauppa

Miksi vaatteiden oikeanlaiseen huoltoon on hyvä kiinnittää huomiota?

Tervetuloa tutustumaan kanssamme luomupuuvillaisten vaatteiden, kuten huppareiden ja T-paitojen oikeanlaiseen huoltoon. Näitä ohjeita voidaan soveltaa myös tavallisen puuvillan käsittelyssä. Luomupuuvilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto, ja sen kunnollinen hoitaminen varmistaa vaatteiden pitkäikäisyyden ja säilyttää niiden laadun.

1. Pesuohjeet

Suosittelemme pesemään luomupuuvillavaatteet kylmässä vedessä (noin 30°C). Kylmä vesi auttaa säästämään energiaa ja estää kankaan kutistumisen. Kutistuminen voi johtaa ei-toivottuihin muutoksiin vaatteen istuvuudessa. Hupparit ja T-paidat ovat kuitenkin verrattain helppohoitoisia, joten yleensä suuremmilta katastrofeilta vältytään, vaikka pesuohjelma olisi suositeltua lämpimämpi.

Käytä mietoa, ympäristöystävällistä pesuainetta, joka ei sisällä voimakkaita kemikaaleja tai valkaisuaineita. Näin vältetään kankaan kulumista ja ympäristön kuormittamista.

Valitse pesukoneestasi hienopesu- tai puuvillapesuohjelma. Vältä voimakkaita pesuohjelmia, jotka voivat venyttää ja vahingoittaa kuituja, sekä aiheuttaa nukkaantumista.

2. Kuivausohjeet

Vältä kuivausrumpua aina, kun se on mahdollista. Kuivausrumpu saattaa aiheuttaa kulumista ja kutistumista. Mikäli kuivausrumpua ei ole mahdollista välttää, valitse mieto lämpötila. 

Suositeltavampi tapa kuivata luomupuuvillaiset vaatteet on ilmakuivaus. Ripusta ne vaatetelineeseen tai vaatehenkariin varjossa, jotta auringonvalo ei haalista värejä. Tasokuivaus on henkaria suositeltavampi vaihtoehto, koska sillä minimoidaan kankaan venyminen.

 3. Silitys ja höyrytys
 
Tarvittaessa voit silittää luomupuuvillaiset vaatteet matalassa lämpötilassa. Käännä vaate nurinpäin, jotta se ei pala tai kiillä. Toinen vaihtoehto ryppyjen poistamiseen on höyrytys, joka on silitystä hellävaraisempi vaihtoehto.
 

4. Tahrat

Käytä luonnonmukaisia tahranpoistoaineita, kuten etikkaa tai soodaa, jos vaatteeseen tulee tahroja. Testaa aina pienellä alueella ensin, jotta et vahingoita kankaan väriä.

Mikäli vaatteeseen tarttuu hajuja, voit liottaa sitä etikassa ennen pesua. Etikka auttaa neutraloimaan hajut.

 5. Säilytys

Säilytä vaatteet kuivassa ja viileässä paikassa. Vältä auringonvaloa, joka voi haalistaa värejä.

Muista, että luomupuuvilla on herkempää kuin synteettiset materiaalit, joten sen huolellinen hoito auttaa pidentämään vaatteiden käyttöikää ja vähentää tarvetta investoida uusiin vaatteisiin. Huolellinen hoito auttaa ympäristöä, säästää rahaa ja pitää vaatteesi näyttävinä ja mukavina pidempään.

Kiitos, että valitset ympäristöystävällisen vaihtoehdon ja hoidat vaatteesi huolella!

Tekstiilien käsittely